Bosch realiseert recordomzet over 2017

In 2017 nam de omzet van technologie- en dienstenbedrijf Bosch toe met 6,7 procent. Volgens de voorlopige cijfers zou er in het voorbije jaar een omzet van ongeveer 78 miljard euro zijn gerealiseerd.

Als rekening wordt gehouden met wisselkoerscorrecties betekent dit een stijging van de opbrengsten met 8,3 procent. De negatieve impact van de wisselkoerseffecten op de verkoopcijfers bedroeg zowat 1,2 miljard euro.

"We hebben onze groeiprognoses overtroffen en de rentabiliteit verder verbeterd. In 2017 hebben we de hoogste omzet in de geschiedenis van onze onderneming gehaald", zo vertelde dr. Volkmar Denner, voorzitter van de raad van bestuur van Robert Bosch GmbH, tijdens de voorstelling van de voorlopige cijfers in Ludwigsburg, Duitsland. Volgens Denner blijft het bedrijf dankzij zijn innovatiekracht en op connectiviteit gerichte strategie op groeikoers. "We hebben de mogelijkheden van connectiviteit al vroeg ingezien. Vandaag boeken we daarmee zakelijk succes", aldus Denner.

Diesel nog lang niet dood 

Ook onderstreepte hij het belang van diesel: ‘Het is onwaarschijnlijk dat we onze CO2-doelstellingen in Europa zonder diesel zullen halen’. Bosch behaalt meer dan de helft van de omzet – €47,4 mrd – nog altijd uit de automotive-industrie. De omzetstijging van 7,8% was vooral te danken aan de sterke vraag naar diesel- en benzine-injectiesystemen, en de vraag naar bestuurdersassistentie en infotainmentsystemen.

Internet der Dingen 

De operationele inkomsten voor aftrek van rente en belasting (EBIT) zijn in 2017 met 18 procent gestegen tot ongeveer 5,3 miljard euro. Het operationele EBIT-rendement bedraagt 6,8 procent. "Met het succes in zijn corebusiness financiert Bosch zijn inspanningen om de belangrijkste aanbieder in het Internet der Dingen (Internet of Things, IoT) en van mobiliteitsoplossingen te worden", aldus prof. dr. Stefan Asenkerschbaumer, CFO en waarnemend voorzitter van de raad van bestuur. Voor de volgende jaren ziet het bedrijf heel wat kansen op het vlak van connectiviteit in andere domeinen, zoals fabrieken, gebouwen en steden, alsook in de veranderende mobiliteit. Denner benadrukte bovendien het belang van een evolutie in de bedrijfscultuur naar een digitale transformatie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Bosch realiseert recordomzet over 2017 - Automobielmanagement.nl

Bosch realiseert recordomzet over 2017

In 2017 nam de omzet van technologie- en dienstenbedrijf Bosch toe met 6,7 procent. Volgens de voorlopige cijfers zou er in het voorbije jaar een omzet van ongeveer 78 miljard euro zijn gerealiseerd.

Als rekening wordt gehouden met wisselkoerscorrecties betekent dit een stijging van de opbrengsten met 8,3 procent. De negatieve impact van de wisselkoerseffecten op de verkoopcijfers bedroeg zowat 1,2 miljard euro.

"We hebben onze groeiprognoses overtroffen en de rentabiliteit verder verbeterd. In 2017 hebben we de hoogste omzet in de geschiedenis van onze onderneming gehaald", zo vertelde dr. Volkmar Denner, voorzitter van de raad van bestuur van Robert Bosch GmbH, tijdens de voorstelling van de voorlopige cijfers in Ludwigsburg, Duitsland. Volgens Denner blijft het bedrijf dankzij zijn innovatiekracht en op connectiviteit gerichte strategie op groeikoers. "We hebben de mogelijkheden van connectiviteit al vroeg ingezien. Vandaag boeken we daarmee zakelijk succes", aldus Denner.

Diesel nog lang niet dood 

Ook onderstreepte hij het belang van diesel: ‘Het is onwaarschijnlijk dat we onze CO2-doelstellingen in Europa zonder diesel zullen halen’. Bosch behaalt meer dan de helft van de omzet – €47,4 mrd – nog altijd uit de automotive-industrie. De omzetstijging van 7,8% was vooral te danken aan de sterke vraag naar diesel- en benzine-injectiesystemen, en de vraag naar bestuurdersassistentie en infotainmentsystemen.

Internet der Dingen 

De operationele inkomsten voor aftrek van rente en belasting (EBIT) zijn in 2017 met 18 procent gestegen tot ongeveer 5,3 miljard euro. Het operationele EBIT-rendement bedraagt 6,8 procent. "Met het succes in zijn corebusiness financiert Bosch zijn inspanningen om de belangrijkste aanbieder in het Internet der Dingen (Internet of Things, IoT) en van mobiliteitsoplossingen te worden", aldus prof. dr. Stefan Asenkerschbaumer, CFO en waarnemend voorzitter van de raad van bestuur. Voor de volgende jaren ziet het bedrijf heel wat kansen op het vlak van connectiviteit in andere domeinen, zoals fabrieken, gebouwen en steden, alsook in de veranderende mobiliteit. Denner benadrukte bovendien het belang van een evolutie in de bedrijfscultuur naar een digitale transformatie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding