Volkswagen schorst verantwoordelijke manager apentesten

Bij Volkswagen is een eerste slachtoffer gevallen van het nieuwe schandaal rond het testen van uitlaatgassen op apen en mensen.

Dr. Thomas Steg, hoofd externe relaties en duurzaamheid en daarmee manager van alles wat lobbyen genoemd kan worden, is met onmiddellijke ingang geschorst.

"Hij heeft ons voorstel voor een schorsing geaccepteerd," heet het in de officiële verklaring. "Steg blijft geschorst totdat deze zaak volledig is opgehelderd. We zijn momenteel het werk van de EUGT – de Amerikaanse organisatie die de testen met apen uitvoerde, red. – aan het onderzoeken en alle vereiste conclusies aan het trekken. Steg heeft aangegeven dat hij de volle verantwoordelijkheid op zich zal nemen, ik respecteer die beslissing," aldus CEO Matthias Muller van de Volkswagen Groep. Volkswagen voegt daar nog aan toe dat het onderzoek ‘met grote intensiteit’ wordt uitgevoerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Volkswagen schorst verantwoordelijke manager apentesten - Automobielmanagement.nl

Volkswagen schorst verantwoordelijke manager apentesten

Bij Volkswagen is een eerste slachtoffer gevallen van het nieuwe schandaal rond het testen van uitlaatgassen op apen en mensen.

Dr. Thomas Steg, hoofd externe relaties en duurzaamheid en daarmee manager van alles wat lobbyen genoemd kan worden, is met onmiddellijke ingang geschorst.

"Hij heeft ons voorstel voor een schorsing geaccepteerd," heet het in de officiële verklaring. "Steg blijft geschorst totdat deze zaak volledig is opgehelderd. We zijn momenteel het werk van de EUGT – de Amerikaanse organisatie die de testen met apen uitvoerde, red. – aan het onderzoeken en alle vereiste conclusies aan het trekken. Steg heeft aangegeven dat hij de volle verantwoordelijkheid op zich zal nemen, ik respecteer die beslissing," aldus CEO Matthias Muller van de Volkswagen Groep. Volkswagen voegt daar nog aan toe dat het onderzoek ‘met grote intensiteit’ wordt uitgevoerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding