De Engelse fabriek bouwde afgelopen jaar weer 346.856 Qashqai’s, waarvan er 265.520 werden verkocht aan klanten in Europa. Dankzij het succes van dat model kon Nissan in 2017 in Europa een recordaantal van 762.574 voertuigen verkopen, dat is 3,8 procent meer dan in het voorafgaande jaar. Het Japanse merk bereikte daarmee een marktaandeel van 3,7 procent.

Bestuursvoorzitter Paul Willcox van Nissan Europe: "In 2017 konden we opnieuw records breken en 2018 is op dezelfde manier begonnen. Dat er in tien jaar tijd 3.000.000 Qashqai’s werden gebouwd is een belangrijke mijlpaal, terwijl de nieuwe Nissan LEAF bij de voorbestellingen al alle records heeft gebroken." Willcox schat in dat er in totaal in Europa inclusief Rusland dit jaar zo’n 20,2 miljoen nieuwe auto’s zullen worden verkocht. Dat zou dan neerkomen op een bescheiden groei met twee procent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding