Nissan UK bouwt 3 miljoenste Qashqai

In de Nissan-fabrieken in het Noord-Engelse Sunderland is de drie miljoenste Qashqai van de band gerold. Dat is rond de tien jaar nadat die eerste SUV ter wereld daar voor ’t eerst werd gebouwd.

Toekomst Nissan fabriek in Engeland bedreigd door Brexit

De Engelse fabriek bouwde afgelopen jaar weer 346.856 Qashqai’s, waarvan er 265.520 werden verkocht aan klanten in Europa. Dankzij het succes van dat model kon Nissan in 2017 in Europa een recordaantal van 762.574 voertuigen verkopen, dat is 3,8 procent meer dan in het voorafgaande jaar. Het Japanse merk bereikte daarmee een marktaandeel van 3,7 procent.

Bestuursvoorzitter Paul Willcox van Nissan Europe: "In 2017 konden we opnieuw records breken en 2018 is op dezelfde manier begonnen. Dat er in tien jaar tijd 3.000.000 Qashqai’s werden gebouwd is een belangrijke mijlpaal, terwijl de nieuwe Nissan LEAF bij de voorbestellingen al alle records heeft gebroken." Willcox schat in dat er in totaal in Europa inclusief Rusland dit jaar zo’n 20,2 miljoen nieuwe auto’s zullen worden verkocht. Dat zou dan neerkomen op een bescheiden groei met twee procent.

Nissan UK bouwt 3 miljoenste Qashqai - Automobielmanagement.nl

Nissan UK bouwt 3 miljoenste Qashqai

In de Nissan-fabrieken in het Noord-Engelse Sunderland is de drie miljoenste Qashqai van de band gerold. Dat is rond de tien jaar nadat die eerste SUV ter wereld daar voor ’t eerst werd gebouwd.

Toekomst Nissan fabriek in Engeland bedreigd door Brexit

De Engelse fabriek bouwde afgelopen jaar weer 346.856 Qashqai’s, waarvan er 265.520 werden verkocht aan klanten in Europa. Dankzij het succes van dat model kon Nissan in 2017 in Europa een recordaantal van 762.574 voertuigen verkopen, dat is 3,8 procent meer dan in het voorafgaande jaar. Het Japanse merk bereikte daarmee een marktaandeel van 3,7 procent.

Bestuursvoorzitter Paul Willcox van Nissan Europe: "In 2017 konden we opnieuw records breken en 2018 is op dezelfde manier begonnen. Dat er in tien jaar tijd 3.000.000 Qashqai’s werden gebouwd is een belangrijke mijlpaal, terwijl de nieuwe Nissan LEAF bij de voorbestellingen al alle records heeft gebroken." Willcox schat in dat er in totaal in Europa inclusief Rusland dit jaar zo’n 20,2 miljoen nieuwe auto’s zullen worden verkocht. Dat zou dan neerkomen op een bescheiden groei met twee procent.