CEO Dieter Zetsche: "We werken nu vanuit een sterke uitgangspositie. Onze ambitie blijft hetzelfde: Daimler hoort in de top." Hij heeft dan ook besloten de 130.000 werknemers in Duitsland een recordbonus van 5.700 euro de man uit te keren. Zetsche waarschuwt echter wel dat de enorme investeringen voor nieuwe modellen en innovatieve technologieën de winst dit jaar onder druk zullen houden. Daimler voorspelt daardoor dat de winst hooguit op hetzelfde peil zal liggen als in 2017.

Wat de afzet betreft deed de divisie bestelwagens het ’t best met 12 procent groei. Mercedes-Benz personenauto’s wist de verkopen met acht procent op te voeren. Daimler Trucks kwam op 13 procent groei, wat een stuk hoger was dan oorspronkelijk werd gedacht doordat de omstandigheden op belangrijke markten gunstiger uitvielen. Financieel directeur Bodo Uebber: "We hebben de trend van winstgevende groei kunnen voortzetten en nieuwe records neergezet. Tegelijk hebben we de financiering van ons pensioenfonds met drie miljard euro versterkt. We hebben een uitstekende startpositie gecreëerd om de uitdagingen van de fundamentele transformatie van de auto-industrie die voor ons liggen het hoofd te bieden."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding