Volkswagen toch de grootste in België

Volkswagen heeft vorig jaar in België 50.248 nieuwe personenauto’s weten te verkopen. Dat is precies 233 meer dan de nummer twee, Renault. De afzet van VW liep wel met 4,7 procent terug terwijl die bij Renault 3,6 procent hoger uitkwam. BMW is een opmerkelijke derde met 42.060 exemplaren terwijl de plaatsen vier en vijf worden ingenomen door Peugeot en Opel.

Oorspronkelijk liet autofederatie Febiac weten dat Renault vorig jaar het meest verkochte merk op de Belgische markt was. Die cijfers moesten echter nog gecorrigeerd worden voor de wagens die na 30 dagen weer zijn uitgeschreven uit het register, veelal omdat ze verkocht zijn aan klanten in Frankrijk en dus al direct na de aflevering weer uitgevoerd worden.

Uit die gecorrigeerde lijst blijkt nu dat Renault de Belgische kroon is kwijt geraakt. Uit die lijst is ook op te maken dat de Belgische automarkt vorig jaar uiteindelijk een groei doormaakte van 2,7 procent, dat is dubbel zo veel als oorspronkelijk was berekend. In de maand januari zijn er in Belgie weer 10 procent meer personenauto’s verkocht wat volgens Febiac mede te danken is aan de in die maand gehouden Brussels Motor Show.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Volkswagen toch de grootste in België - Automobielmanagement.nl

Volkswagen toch de grootste in België

Volkswagen heeft vorig jaar in België 50.248 nieuwe personenauto’s weten te verkopen. Dat is precies 233 meer dan de nummer twee, Renault. De afzet van VW liep wel met 4,7 procent terug terwijl die bij Renault 3,6 procent hoger uitkwam. BMW is een opmerkelijke derde met 42.060 exemplaren terwijl de plaatsen vier en vijf worden ingenomen door Peugeot en Opel.

Oorspronkelijk liet autofederatie Febiac weten dat Renault vorig jaar het meest verkochte merk op de Belgische markt was. Die cijfers moesten echter nog gecorrigeerd worden voor de wagens die na 30 dagen weer zijn uitgeschreven uit het register, veelal omdat ze verkocht zijn aan klanten in Frankrijk en dus al direct na de aflevering weer uitgevoerd worden.

Uit die gecorrigeerde lijst blijkt nu dat Renault de Belgische kroon is kwijt geraakt. Uit die lijst is ook op te maken dat de Belgische automarkt vorig jaar uiteindelijk een groei doormaakte van 2,7 procent, dat is dubbel zo veel als oorspronkelijk was berekend. In de maand januari zijn er in Belgie weer 10 procent meer personenauto’s verkocht wat volgens Febiac mede te danken is aan de in die maand gehouden Brussels Motor Show.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding