Muller, in Nederland vooral bekend als eigenaar van sportautomerk Spyker, haalde in 2009 een huzarenstukje uit door het veel grotere Saab over te nemen van General Motors. Muller ging daarna op zoek naar nieuwe financiers om de kwakkelende Zweedse autofabrikant er alsnog boven op te helpen. Twee jaar later ging Saab echter toch failliet. Vlak daarvoor had Muller tegenover de media nog allerlei verhalen opgehangen die volgens het Zweedse openbaar ministerie een misleidend beeld hadden geschapen van de financiële situatie bij Saab. Het hof vond inderdaad dat Muller te veel had gekletst maar daarmee was nog niet voldoende bewijs geleverd voor een veroordeling wegens oplichterij. Ook twee voormalige boekhouders van Saab die beschuldigd waren van gesjoemel met de cijfers zijn in hoger beroep vrijgesproken.