Zorgen over autofinancieringen nemen toe

De angst neemt toe dat autofinancieringsbedrijven te grote risico’s lopen door mensen die niet kredietwaardig genoeg zijn toch een lening of leasecontract aan te bieden.

In de Verenigde Staten maakten de aandelen van twee van dat soort zogenaamde subprime financiers eind vorige week al een forse duikeling. Dat volgde op de mededelingen dat de instellingen, Credit Acceptance uit autostaat Michigan en de Amerikaanse tak van de Spaanse bank Santander, enorme bedragen afschrijven op de uitstaande financieringen aan autokopers. Santander schreef zelfs meer dan een half miljard dollar af op de uitstaande vorderingen. Bij Credit Acceptance ging het in het laatste kwartaal om een meer bescheiden 61 miljoen dollar maar een jaar eerder werd niet meer dan 27 miljoen dollar opzij gezet.

Amerika 

Vooral de Amerikanen lenen steeds meer geld om grotere en dus ook duurdere auto’s aan te schaffen, wat tegelijk de motor achter de Amerikaanse automarkt vormt. Een steeds groter deel van die financieringen gaat naar mensen met een lagere kredietscore, wat de zorgen aanwakkert dat de geldverstrekkers het steeds minder nauw nemen met de kredietwaardigheid.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Zorgen over autofinancieringen nemen toe - Automobielmanagement.nl

Zorgen over autofinancieringen nemen toe

De angst neemt toe dat autofinancieringsbedrijven te grote risico’s lopen door mensen die niet kredietwaardig genoeg zijn toch een lening of leasecontract aan te bieden.

In de Verenigde Staten maakten de aandelen van twee van dat soort zogenaamde subprime financiers eind vorige week al een forse duikeling. Dat volgde op de mededelingen dat de instellingen, Credit Acceptance uit autostaat Michigan en de Amerikaanse tak van de Spaanse bank Santander, enorme bedragen afschrijven op de uitstaande financieringen aan autokopers. Santander schreef zelfs meer dan een half miljard dollar af op de uitstaande vorderingen. Bij Credit Acceptance ging het in het laatste kwartaal om een meer bescheiden 61 miljoen dollar maar een jaar eerder werd niet meer dan 27 miljoen dollar opzij gezet.

Amerika 

Vooral de Amerikanen lenen steeds meer geld om grotere en dus ook duurdere auto’s aan te schaffen, wat tegelijk de motor achter de Amerikaanse automarkt vormt. Een steeds groter deel van die financieringen gaat naar mensen met een lagere kredietscore, wat de zorgen aanwakkert dat de geldverstrekkers het steeds minder nauw nemen met de kredietwaardigheid.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding