Ook Morgan zet financiële topprestatie neer

Naast het cijfergeweld van de grote jongens in de autowereld, heeft ook het Britse familiebedrijf Morgan Motor Company laten weten dat het afgelopen jaar weer nieuwe records heeft weten neer te zetten.

De 109-jaar oude sportwagenbouwer kwam uit op een omzet van 36 miljoen pond, momenteel ruim 40 miljoen euro, dat is 19 procent meer dan in 2016. Morgan boekte daarbij een bescheiden winst van 2 miljoen pond, meer dan in het voorafgaande jaar maar hoeveel meer zegt het bedrijf er niet bij.

Stabiel fundement

Morgan is één van de zeer weinige autofabrikanten waar alle auto’s al voor ze in productie worden genomen verkocht zijn. Vorig jaar gold dat bijvoorbeeld voor de nieuwe modellen Aero GT en de 50th Anniversary V8. Het Britse bedrijf heeft vorig jaar verder de grond waarop de fabriek is gebouwd teruggekocht en ook een Visitor Centre geopend. "Dat legt een stabiele fundering voor de toekomstige groeiplannen. Afgelopen jaar hebben we een lange termijn strategie opgesteld voor duurzame nieuwe producten, aansprekende ontwikkelingsplannen, een visionaire benadering van de business en een sterke focus op langdurig voortbestaan, klantenservice en dealer relaties," zegt topman Steve Morris. Morgan Motor Company zal enkele nieuwe modellen onthullen tijdens de komende autoshow van Genève.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ook Morgan zet financiële topprestatie neer - Automobielmanagement.nl

Ook Morgan zet financiële topprestatie neer

Naast het cijfergeweld van de grote jongens in de autowereld, heeft ook het Britse familiebedrijf Morgan Motor Company laten weten dat het afgelopen jaar weer nieuwe records heeft weten neer te zetten.

De 109-jaar oude sportwagenbouwer kwam uit op een omzet van 36 miljoen pond, momenteel ruim 40 miljoen euro, dat is 19 procent meer dan in 2016. Morgan boekte daarbij een bescheiden winst van 2 miljoen pond, meer dan in het voorafgaande jaar maar hoeveel meer zegt het bedrijf er niet bij.

Stabiel fundement

Morgan is één van de zeer weinige autofabrikanten waar alle auto’s al voor ze in productie worden genomen verkocht zijn. Vorig jaar gold dat bijvoorbeeld voor de nieuwe modellen Aero GT en de 50th Anniversary V8. Het Britse bedrijf heeft vorig jaar verder de grond waarop de fabriek is gebouwd teruggekocht en ook een Visitor Centre geopend. "Dat legt een stabiele fundering voor de toekomstige groeiplannen. Afgelopen jaar hebben we een lange termijn strategie opgesteld voor duurzame nieuwe producten, aansprekende ontwikkelingsplannen, een visionaire benadering van de business en een sterke focus op langdurig voortbestaan, klantenservice en dealer relaties," zegt topman Steve Morris. Morgan Motor Company zal enkele nieuwe modellen onthullen tijdens de komende autoshow van Genève.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding