Porsche investeert zes miljard in elektrisch

Porsche gaat de komende vijf jaar meer dan zes miljard euro investeren in elektromobiliteit met zowel plug-in hybrides als puur elektrische modellen.

Dat betekent een verdubbeling vergeleken bij de eerdere plannen, aldus bestuursvoorzitter Oliver Blume: "Naast de ontwikkeling van onze modellen met verbrandingsmotoren stippelen we met deze beslissing een belangrijke route uit voor de toekomst."

Uitbreiding en modernisering

Blume noemt de toekomstplannen ‘zonder precedent’. Ongeveer een half miljard gaat naar de ontwikkeling van varianten en afgeleiden van de nieuwe Mission E elektrische sportwagen, een miljard naar elektrificatie en hybridisatie van bestaande modellen en de rest onder meer nieuwe technologie, laadinfrastructuur en smart mobility. Ook is een fors bedrag nodig voor uitbreiding en modernisering van bestaande fabrieken. Zo komt er in Zuffenhausen een nieuwe spuiterij, een assemblageband en een brug met lopende band om componenten naar de eindassemblage te brengen. Porsche vertegenwoordigt samen met Audi ook de VW Groep in Ionity, een joint venture met BMW, Daimler en Ford om 400 snelle laadstations in Europa te realiseren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Porsche investeert zes miljard in elektrisch - Automobielmanagement.nl

Porsche investeert zes miljard in elektrisch

Porsche gaat de komende vijf jaar meer dan zes miljard euro investeren in elektromobiliteit met zowel plug-in hybrides als puur elektrische modellen.

Dat betekent een verdubbeling vergeleken bij de eerdere plannen, aldus bestuursvoorzitter Oliver Blume: "Naast de ontwikkeling van onze modellen met verbrandingsmotoren stippelen we met deze beslissing een belangrijke route uit voor de toekomst."

Uitbreiding en modernisering

Blume noemt de toekomstplannen ‘zonder precedent’. Ongeveer een half miljard gaat naar de ontwikkeling van varianten en afgeleiden van de nieuwe Mission E elektrische sportwagen, een miljard naar elektrificatie en hybridisatie van bestaande modellen en de rest onder meer nieuwe technologie, laadinfrastructuur en smart mobility. Ook is een fors bedrag nodig voor uitbreiding en modernisering van bestaande fabrieken. Zo komt er in Zuffenhausen een nieuwe spuiterij, een assemblageband en een brug met lopende band om componenten naar de eindassemblage te brengen. Porsche vertegenwoordigt samen met Audi ook de VW Groep in Ionity, een joint venture met BMW, Daimler en Ford om 400 snelle laadstations in Europa te realiseren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding