Tesla-topman Elon Musk, die vermoedelijk nog bij moet komen van de succesvolle lancering van zijn super-raket, is ook redelijk optimistisch over de productie van Model 3. In de laatste drie maanden werden er uiteindelijk zo’n 1.500 van die auto’s afgeleverd. Aan het eind van dit eerste kwartaal moeten er 2.500 per week van de band rollen waarna dat eind juni opgevoerd moet zijn naar 5.000 per maand.

Productieproblemen

"We hebben veel lessen geleerd van de aanvankelijke problemen bij de productie van Model 3. Die problemen maken duidelijk hoe moeilijk het is om specifieke productiedoeleinden voor een specifiek moment te voorspellen. Wat we vol zelfvertrouwen kunnen zeggen is dat we veel acties ondernemen om de ‘flessenhalzen’ in de productielijn systematisch aan te pakken en capaciteit toe te voegen op plaatsen als de batterijmodule-lijn waar we beperkingen ondervinden. Die acties moeten er toe leiden dat we de productie gedurende de rest van het eerste kwartaal en in het tweede kwartaal belangrijk op kunnen voeren."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding