Dat heeft een lokale krant vastgesteld na een verzoek om het openbaar maken van vertrouwelijke informatie.

Toyota en Mazda investeren samen 1,6 miljard dollar in de fabriek die in 2021 in bedrijf moet komen en dan aan 4.000 mensen werk kan bieden. De staat zelf is met 465,9 miljoen dollar over de brug gekomen, blijkt uit een rapport van het ministerie voor economische zaken. Daarvan wordt 20 miljoen dollar uitbetaald bij de start van de bouw terwijl Toyota/Mazda ook gedurende tien jaar 4 procent van de totale loonkosten als subsidie kunnen ontvangen. Daarnaast betaalt Alabama in die eerste tien jaar na opening van de fabriek telkens 1,5 procent van het totaal geïnvesteerde bedrag terug. Andere bijdragen zijn onder meer bedoeld voor training en opleidingen, het kwijtschelden van een deel van de BTW en van lokale belastingen. De autofabrikanten beloven in ruil daarvoor ook om zo veel mogelijk aannemers uit Alabama zelf in te schakelen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding