Justitie zou bij eerdere onderzoeken naar bewijzen voor dieselgate hebben ontdekt dat er Audi’s bestaan met dezelfde chassisnummers. Verdere details ontbreken nog en veel blijft dus in het duister, hoewel de zaak al enige maanden rond blijkt te waren in sommige media. Eén van de suggesties is dat deze vorm van gesjoemel is opgezet om de hoge invoerheffingen die voor buitenlandse auto’s gelden in bijvoorbeeld China te omzeilen. Ook kan het toch nog verband houden met dieselgate om meer vervuilende auto’s op papier voor schonere door te laten gaan.

Justitie schijnt de zaak uiterst serieus te nemen, zo zelfs dat naarstig gezocht wordt naar de bron van de informatie die nu naar de media is gelekt. Woordvoerders van zowel justitie als van Audi onthouden zich voorlopig verder van ieder commentaar.