De bedragen kunnen uiteindelijk nog anders uitvallen omdat een deel van de beloning bestaat uit opties waarvan de waarde afhankelijk is van de beurskoers. Al eerder werd gemeld dat aan de Duitse werknemers van Daimler een winstuitkering van 5.700 euro de man wordt overgemaakt.

Recordprestaties

Zetsche kon twee weken geleden meedelen dat het moederconcern van Mercedes-Benz vorig jaar recordprestaties heeft geleverd. Zo ging de nettowinst met bijna een kwart omhoog naar 10,9 miljard op een omzet die met 164,3 miljard zeven procent hoger uitviel. Daimler verkocht wereldwijd 3,3 miljoen voertuigen, een toename met negen procent, met een groei van acht procent voor Mercedes-Benz personenwagens en van twaalf procent voor de bestelwagens van dat merk. Voor het lopende jaar voorziet Daimler echter slechts een bescheiden groei van winst en omzet.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding