Opel bouwt elektrische Corsa in Spanje

Opel hoopt over een jaar of twee een nieuwe generatie van de Corsa op de markt te zetten, inclusief een elektrische variant. Die nieuwe Corsa’s zullen dan uitsluitend gebouwd worden in de fabriek in het Spaanse Zaragoza.

Die toezegging van CEO Michael Lohscheller volgt op het akkoord dat Opel en moederbedrijf PSA vorige maand hebben kunnen sluiten met de Spaanse vakbonden over flexibeler werken en andere versoepelingen. De productie van de elektrische en andere nieuwe Corsa’s moet volgend jaar al beginnen. "Dat betekent dat Zaragoza de eerste fabriek van de PSA Groep wordt die een volledig elektrische auto mag produceren. Voor onze Spaanse vestiging betekent dat het begin van een nieuw tijdperk.

Vertrouwen en toewijding

Dit besluit getuigt van het vertrouwen en de toewijding van alle betrokkenen. Zaragoza zal ook verder een belangrijke rol in de productieactiviteiten van PSA blijven spelen," zegt Lohscheller trots. Hoeveel PSA daartoe in de fabriek gaat investeren, is niet bekend gemaakt. Zaragoza bouwt al sinds 1982 de Opel Corsa en heeft er sindsdien meer dan 13 miljoen van de band laten rollen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Opel bouwt elektrische Corsa in Spanje - Automobielmanagement.nl

Opel bouwt elektrische Corsa in Spanje

Opel hoopt over een jaar of twee een nieuwe generatie van de Corsa op de markt te zetten, inclusief een elektrische variant. Die nieuwe Corsa’s zullen dan uitsluitend gebouwd worden in de fabriek in het Spaanse Zaragoza.

Die toezegging van CEO Michael Lohscheller volgt op het akkoord dat Opel en moederbedrijf PSA vorige maand hebben kunnen sluiten met de Spaanse vakbonden over flexibeler werken en andere versoepelingen. De productie van de elektrische en andere nieuwe Corsa’s moet volgend jaar al beginnen. "Dat betekent dat Zaragoza de eerste fabriek van de PSA Groep wordt die een volledig elektrische auto mag produceren. Voor onze Spaanse vestiging betekent dat het begin van een nieuw tijdperk.

Vertrouwen en toewijding

Dit besluit getuigt van het vertrouwen en de toewijding van alle betrokkenen. Zaragoza zal ook verder een belangrijke rol in de productieactiviteiten van PSA blijven spelen," zegt Lohscheller trots. Hoeveel PSA daartoe in de fabriek gaat investeren, is niet bekend gemaakt. Zaragoza bouwt al sinds 1982 de Opel Corsa en heeft er sindsdien meer dan 13 miljoen van de band laten rollen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding