Daimler tracht sjoemelzaak te schikken

Daimler doet er alles aan om een eventuele strafvervolging in de VS wegens sjoemelsoftware in dieselwagens van Mercedes-Benz te voorkomen.

Vertegenwoordigers van de Duitse autobouwer zitten regelmatig met dat doel om de tafel met het Amerikaanse ministerie van justitie. "We werken sinds meer dan twee jaar volledig samen met de autoriteiten in de VS en zorgen ook voor volledige transparantie," aldus een woordvoerder in reactie op berichten dat ook Mercedes-Benz in de VS betrapt is op het sjoemelen met de uitstoot van dieselmotoren. In die auto’s geïnstalleerde software zou er voor zorgen dat de apparatuur om schoner te rijden uitgeschakeld wordt nadat de auto 26 kilometer heeft gereden.

Volledig dossier

Daimler heeft justitie al snel nadat de eerste berichten opdoken – en dat is kort nadat het sjoemelschandaal van VW in het najaar van 2015 bekend werd – een volledig dossier overhandigd. "Tot op heden is het ook nog niet tot een aanklacht gekomen," aldus de woordvoerder. Het concern ontkent daarbij niet met zoveel woorden dat er sprake kan zijn van sjoemelsoftware. "Het is niet uit te sluiten dat de autoriteiten tot de conclusie komen dat er in dieselvoertuigen van Mercedes-Benz soortgelijke functionaliteiten te vinden zijn," stond al in het jaarverslag over 2016. Daimler houdt er daarom ook rekening mee dat er een rekening komt en heeft daartoe de reserve voor dat soort ‘calamiteiten’ vorig jaar al met 2,1 miljard euro verhoogd, zo stond in de kleine lettertjes van het jaarverslag over afgelopen jaar te lezen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Daimler tracht sjoemelzaak te schikken - Automobielmanagement.nl

Daimler tracht sjoemelzaak te schikken

Daimler doet er alles aan om een eventuele strafvervolging in de VS wegens sjoemelsoftware in dieselwagens van Mercedes-Benz te voorkomen.

Vertegenwoordigers van de Duitse autobouwer zitten regelmatig met dat doel om de tafel met het Amerikaanse ministerie van justitie. "We werken sinds meer dan twee jaar volledig samen met de autoriteiten in de VS en zorgen ook voor volledige transparantie," aldus een woordvoerder in reactie op berichten dat ook Mercedes-Benz in de VS betrapt is op het sjoemelen met de uitstoot van dieselmotoren. In die auto’s geïnstalleerde software zou er voor zorgen dat de apparatuur om schoner te rijden uitgeschakeld wordt nadat de auto 26 kilometer heeft gereden.

Volledig dossier

Daimler heeft justitie al snel nadat de eerste berichten opdoken – en dat is kort nadat het sjoemelschandaal van VW in het najaar van 2015 bekend werd – een volledig dossier overhandigd. "Tot op heden is het ook nog niet tot een aanklacht gekomen," aldus de woordvoerder. Het concern ontkent daarbij niet met zoveel woorden dat er sprake kan zijn van sjoemelsoftware. "Het is niet uit te sluiten dat de autoriteiten tot de conclusie komen dat er in dieselvoertuigen van Mercedes-Benz soortgelijke functionaliteiten te vinden zijn," stond al in het jaarverslag over 2016. Daimler houdt er daarom ook rekening mee dat er een rekening komt en heeft daartoe de reserve voor dat soort ‘calamiteiten’ vorig jaar al met 2,1 miljard euro verhoogd, zo stond in de kleine lettertjes van het jaarverslag over afgelopen jaar te lezen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding