FCA-baas Marchionne vangt 40 miljoen euro over 2017

Topman Sergio Marchionne van Fiat Chrysler Automobiles lijkt baas boven baas wat betreft beloningen.

GM klaagt Fiat Chrysler aan om corruptie

Marchionne heeft vorig jaar niet alleen 10,9 miljoen euro ontvangen aan salaris en bonussen maar ook nog eens voor liefst 29 miljoen euro aan aandelen als beloning omdat hij met FCA de afgelopen drie jaar een aantal doelstellingen heeft gehaald. In totaal kon Marchionne daarmee dus bijna 40 miljoen euro opstrijken.

Het basissalaris voor de CEO bedroeg ‘slechts’ 3,5 miljoen euro. Daar kwam 4,6 miljoen bovenop wegens geleverde prestaties en nog eens ruim 2,7 miljoen in de vorm van pensioenbijdragen en een gezondheidsverzekering. Dat resulteerde in een totaal bedrag van 10,9 miljoen ofwel 200.000 meer dan hij over 2016 ontving. De aandelen werden hem onder meer toegewezen omdat de koers van FCA op de beurs sinds 2014 met 280 procent is gestegen. Ook zijn de gestelde doelen voor winst en omzet gehaald.

Marchionne gaat volgend jaar met pensioen en heeft in zijn jaren bij Fiat eerst de fusie met Chrysler geregeld en vervolgens Ferrari en de fabrikant van tractoren en andere machines CNH Industrials op eigen benen gezet.

FCA-baas Marchionne vangt 40 miljoen euro over 2017 - Automobielmanagement.nl

FCA-baas Marchionne vangt 40 miljoen euro over 2017

Topman Sergio Marchionne van Fiat Chrysler Automobiles lijkt baas boven baas wat betreft beloningen.

GM klaagt Fiat Chrysler aan om corruptie

Marchionne heeft vorig jaar niet alleen 10,9 miljoen euro ontvangen aan salaris en bonussen maar ook nog eens voor liefst 29 miljoen euro aan aandelen als beloning omdat hij met FCA de afgelopen drie jaar een aantal doelstellingen heeft gehaald. In totaal kon Marchionne daarmee dus bijna 40 miljoen euro opstrijken.

Het basissalaris voor de CEO bedroeg ‘slechts’ 3,5 miljoen euro. Daar kwam 4,6 miljoen bovenop wegens geleverde prestaties en nog eens ruim 2,7 miljoen in de vorm van pensioenbijdragen en een gezondheidsverzekering. Dat resulteerde in een totaal bedrag van 10,9 miljoen ofwel 200.000 meer dan hij over 2016 ontving. De aandelen werden hem onder meer toegewezen omdat de koers van FCA op de beurs sinds 2014 met 280 procent is gestegen. Ook zijn de gestelde doelen voor winst en omzet gehaald.

Marchionne gaat volgend jaar met pensioen en heeft in zijn jaren bij Fiat eerst de fusie met Chrysler geregeld en vervolgens Ferrari en de fabrikant van tractoren en andere machines CNH Industrials op eigen benen gezet.