JLR verkoopt deel verzameling oldtimers en klassiekers

Jaguar Land Rover gaat minstens vijftig maar mogelijk honderd klassieke auto’s verkopen bij het Britse veilinghuis Brightwells. De catalogus vermeldt onder meer een Reliant Scimitar Ferguson 4×4 Prototype, een Vauxhall Chevette 2300 HS en een Morris Ital Camper.

Jaguar Land Rover kocht de grootste private verzameling antieke auto’s in Groot-Brittannië van James Hull een paar jaar geleden in één keer op. De vraagprijs bedroeg destijds 170 miljoen pond wat vandaag de dag 190 miljoen euro is maar wat JLR er feitelijk voor heeft neergeteld is niet bekend.

De collectie omvatte vooral Britse auto’s waaronder 130 Jaguars maar ook Citroëns, Mercedes-Benz, een Fiat en een Goggomobil. De Britse autobouwer wil nu kennelijk van die ‘vreemde eenden in de bijt af’ want op de verkooplijst staan geen Jaguars of Land Rovers. Sommige aangeboden auto’s zijn in perfecte conditie maar anderen moeten vooral gezien worden als restauratieproject, zoals een uit 1960 daterende Borgward Isabella coupe.

Bekijk HIER de kavellijst

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

JLR verkoopt deel verzameling oldtimers en klassiekers - Automobielmanagement.nl

JLR verkoopt deel verzameling oldtimers en klassiekers

Jaguar Land Rover gaat minstens vijftig maar mogelijk honderd klassieke auto’s verkopen bij het Britse veilinghuis Brightwells. De catalogus vermeldt onder meer een Reliant Scimitar Ferguson 4×4 Prototype, een Vauxhall Chevette 2300 HS en een Morris Ital Camper.

Jaguar Land Rover kocht de grootste private verzameling antieke auto’s in Groot-Brittannië van James Hull een paar jaar geleden in één keer op. De vraagprijs bedroeg destijds 170 miljoen pond wat vandaag de dag 190 miljoen euro is maar wat JLR er feitelijk voor heeft neergeteld is niet bekend.

De collectie omvatte vooral Britse auto’s waaronder 130 Jaguars maar ook Citroëns, Mercedes-Benz, een Fiat en een Goggomobil. De Britse autobouwer wil nu kennelijk van die ‘vreemde eenden in de bijt af’ want op de verkooplijst staan geen Jaguars of Land Rovers. Sommige aangeboden auto’s zijn in perfecte conditie maar anderen moeten vooral gezien worden als restauratieproject, zoals een uit 1960 daterende Borgward Isabella coupe.

Bekijk HIER de kavellijst

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding