Die voorspelling komt van Daniele Schillaci, executive vice-president en daarmee de tweede man van Nissan. Dat elektrische auto’s goedkoper worden, komt vooral door de prijsdaling van batterijen. "Wat we weten is dat de verhouding tussen de densiteit van de batterij en de kosten voortdurend verbetert.

Revolutie 

Ik verwacht op de middellange termijn ook een technologische revolutie rond de batterijen te zien." Als dat eenmaal het geval is, dan zal de relatieve eenvoud van elektrische auto’s vergeleken bij die met een verbrandingsmotor ook snel gaan doortellen: "Al met al zijn elektrische auto’s veel eenvoudiger dan traditionele modellen. Er zitten veel minder onderdelen in en ze zijn ook makkelijker en dus goedkoper te onderhouden," zegt Schillaci.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding