Stefan Quandt machtigste aandeelhouder BMW

Stefan Quandt, kleinzoon van de grondlegger van het huidige BMW Herbert Quandt, is de grootste aandeelhouder van die Duitse fabrikant geworden.

Stefan had al een groot belang maar heeft nu ook officieel de aandelen van zijn in 2015 overleden moeder Johanna Quandt, de derde vrouw van Herbert, geërfd. Zijn belang is daarmee opgelopen tot 25,83 procent, wat voldoende is om een eventuele overnamepoging van BMW in zijn eentje te blokkeren. Stefans zuster, Susanne Klatten, heeft na de erfenis een belang van 20,94 procent van de aandelen in handen. Samen bezitten broer en zus, die tot de rijksten in Duitsland behoren, daarmee dus 46,8 procent van de autofabrikant.

Stefan Quandt machtigste aandeelhouder BMW - Automobielmanagement.nl

Stefan Quandt machtigste aandeelhouder BMW

Stefan Quandt, kleinzoon van de grondlegger van het huidige BMW Herbert Quandt, is de grootste aandeelhouder van die Duitse fabrikant geworden.

Stefan had al een groot belang maar heeft nu ook officieel de aandelen van zijn in 2015 overleden moeder Johanna Quandt, de derde vrouw van Herbert, geërfd. Zijn belang is daarmee opgelopen tot 25,83 procent, wat voldoende is om een eventuele overnamepoging van BMW in zijn eentje te blokkeren. Stefans zuster, Susanne Klatten, heeft na de erfenis een belang van 20,94 procent van de aandelen in handen. Samen bezitten broer en zus, die tot de rijksten in Duitsland behoren, daarmee dus 46,8 procent van de autofabrikant.