Ondanks die goede resultaten zoekt CEO Andy Palmer toch nog een grote broer om als fabrikant van luxe auto’s in relatief kleine aantallen te overleven.

Het Britse luxe-merk wist vorig jaar 5.117 voertuigen te verkopen terwijl dat in 2016 nog 3.229 stuks was. Vooral in Noord-Amerika, China maar ook Groot-Brittannië is er veel vraag naar de dure sportwagens waarbij de DB11 het grootste succesnummer is. Palmer zegt: "Met deze cijfers is de financiële turnaround van Aston Martin afgerond. Dat stelt ons in staat om de hele business verder te verbeteren terwijl we ons schema voor nieuwe lanceringen in stand houden. De buitengewoon positieve reactie op onze nieuwe modellen geeft ons het vertrouwen dat we de prestaties in 2018 verder kunnen verbeteren."

Palmer gaat door met de plannen om een beursnotering voor te bereiden maar zoekt daarnaast ook een partner, liefst een groter autobedrijf. Het puur Britse merk is één van de weinige die nog op eigen benen staat. Ferrari is weliswaar zelfstandig maar heeft nog sterke banden met Fiat Chrysler, Lotus is sinds vorig jaar eigendom van Geely terwijl Lamborghini tot de Volkswagen Groep behoort. Daimler heeft al een belang van vijf procent maar het is niet bekend of Aston Martin ook op die partner inzet.