BMW gaat EV Mini’s bouwen in China

BMW wil de elektrische Mini ook gaan bouwen in China om zo dicht op de grootste markt voor elektromobiliteit te zitten.

Met dat doel gaat BMW een joint-venture aan met Great Wall Motor, eerder de belager van Fiat Chrysler Automobiles. "In aanvulling op de productie van de eerste batterij-aangedreven Mini bij de belangrijkste fabriek in Oxford, die moet beginnen in 2019, betekent dit een verdere toewijding aan de elektrische toekomst van het merk Mini," zegt het Duitse moederbedrijf.

Productielocatie

BMW en Great Wall Motors gaan nu de details verder uitwerken en ook een productielocatie in China aanwijzen. BMW heeft verder geen plannen om de eigen verkooporganisatie in China verder uit te breiden. Wel gaat het de samenwerking met de bestaande partner Brilliance verder versterken. BMW Brilliance Automobile omvat twee autofabrieken en één fabriek voor motoren waar ook batterijen voor elektrische auto’s worden gemaakt. Vorig jaar verkocht de alliantie rond de 560.000 BMW’s aan Chinese klanten, meer dan in de twee andere grootste markten Duitsland en de Verenigde Staten samen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

BMW gaat EV Mini’s bouwen in China - Automobielmanagement.nl

BMW gaat EV Mini’s bouwen in China

BMW wil de elektrische Mini ook gaan bouwen in China om zo dicht op de grootste markt voor elektromobiliteit te zitten.

Met dat doel gaat BMW een joint-venture aan met Great Wall Motor, eerder de belager van Fiat Chrysler Automobiles. "In aanvulling op de productie van de eerste batterij-aangedreven Mini bij de belangrijkste fabriek in Oxford, die moet beginnen in 2019, betekent dit een verdere toewijding aan de elektrische toekomst van het merk Mini," zegt het Duitse moederbedrijf.

Productielocatie

BMW en Great Wall Motors gaan nu de details verder uitwerken en ook een productielocatie in China aanwijzen. BMW heeft verder geen plannen om de eigen verkooporganisatie in China verder uit te breiden. Wel gaat het de samenwerking met de bestaande partner Brilliance verder versterken. BMW Brilliance Automobile omvat twee autofabrieken en één fabriek voor motoren waar ook batterijen voor elektrische auto’s worden gemaakt. Vorig jaar verkocht de alliantie rond de 560.000 BMW’s aan Chinese klanten, meer dan in de twee andere grootste markten Duitsland en de Verenigde Staten samen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding