Het aantal bestel- en vrachtwagens daalde zelfs met de helft naar nog geen 4.700. Nissan geeft verder geen toelichting maar aan te nemen valt dat de sterke daling nog altijd te maken heeft met de eerdere problemen rond niet-gecertificeerde medewerkers bij de eindkeuring.

Sunderland

Ook de Nissan fabriek in het Noord-Engelse Sunderland bouwt de laatste tijd gestaag minder auto’s dan een jaar eerder. Hier rolden in januari 38.724 nieuwe auto’s van de band, dat is ruim 10 procent minder dan in januari 2017. Dat de Japanse fabrikant wereldwijd toch vrijwel evenveel auto’s opleverde dan een jaar geleden is grotendeels te danken aan China waar de productie ruim een kwart hoger lag en aan de Amerikaanse fabrieken die acht procent meer auto’s bouwden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding