De brutomarge kwam in de autodivisie van Peugeot, Citroën en DS uit op een record van 7,3 procent. De omzet steeg met ruim elf miljard naar 65,2 miljard maar daarvan kwam 7,2 miljard van het vorig jaar aangekochte Opel/Vauxhall. Verder verkocht de groep inclusief Opel/Vauxhall 3,63 miljoen voertuigen, dat is 15 procent meer dan in het voorafgaande jaar. PSA blijft daarmee overigens op ruime afstand van de ‘grote jongens’ als Volkswagen Groep of Toyota die rond de 10 miljoen voertuigen zitten.

CEO Carlos Tavares is tevreden dat zijn strategische plan Push to Pass nu duidelijk resultaten afwerpt: "Peugeot, Citroën en DS boeken uitstekende resultaten, met voor de vierde keer achter elkaar een belangrijke vooruitgang. Hiermee bewijzen we dat we in staat zijn om een winstgevende en duurzame groei te leveren. Onze slagvaardige, op de klant gerichte en sociaal verantwoorde benadering maakt alle verschil. De acquisitie van Opel Vauxhall biedt een grote kans om de omzetontwikkeling verder op te voeren."

In de cijfers is wel te lezen dat er eind december 416.000 auto’s bij de dealers in voorraad stonden, dat waren er 10.000 meer dan een jaar eerder. Voor het lopende jaar verwacht PSA een stabiele automarkt in Europa, een groei van tien procent in Rusland, vier procent toename in Zuid-Amerika en slechts een bescheiden groei met twee procent van de Chinese automarkt.