Tesla opent onderzoekscentrum in Griekenland

Tesla gaat een onderzoeks- en ontwikkelingscentrum openen in Griekenland. De Grieken leveren al een bijdrage aan de activiteiten van Tesla want drie van de topontwerpers daar hebben hun opleiding gevolgd aan de National Technical University van Athene.

Tesla wil daar een vervolg aan geven door het land nu ook een testcentrum te gunnen via Tesla Greece. In eerste instantie komen daar een vijftigtal hoogopgeleide ingenieurs te werken.

Dat is volgens voorzitter Vasilis Apostolopoulos van de Griekse ondernemersorganisatie zulk goed nieuws dat hij zijn eigen fabriek gratis aan Tesla wil geven om die als locatie te gebruiken. "Ik heb Elon Musk persoonlijk een mail gestuurd om Tesla Greece te verwelkomen en om te zeggen dat ik mijn fabriek buiten Korinthe voor tien jaar gratis ter beschikking stel zodat Griekenland voorop kan lopen bij de wereldwijde innovatie." Apostolopoulos wil ook de ziektekostenverzekering voor alle huidige en toekomstige werknemers van Tesla in zijn land voor zijn rekening nemen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Tesla opent onderzoekscentrum in Griekenland - Automobielmanagement.nl

Tesla opent onderzoekscentrum in Griekenland

Tesla gaat een onderzoeks- en ontwikkelingscentrum openen in Griekenland. De Grieken leveren al een bijdrage aan de activiteiten van Tesla want drie van de topontwerpers daar hebben hun opleiding gevolgd aan de National Technical University van Athene.

Tesla wil daar een vervolg aan geven door het land nu ook een testcentrum te gunnen via Tesla Greece. In eerste instantie komen daar een vijftigtal hoogopgeleide ingenieurs te werken.

Dat is volgens voorzitter Vasilis Apostolopoulos van de Griekse ondernemersorganisatie zulk goed nieuws dat hij zijn eigen fabriek gratis aan Tesla wil geven om die als locatie te gebruiken. "Ik heb Elon Musk persoonlijk een mail gestuurd om Tesla Greece te verwelkomen en om te zeggen dat ik mijn fabriek buiten Korinthe voor tien jaar gratis ter beschikking stel zodat Griekenland voorop kan lopen bij de wereldwijde innovatie." Apostolopoulos wil ook de ziektekostenverzekering voor alle huidige en toekomstige werknemers van Tesla in zijn land voor zijn rekening nemen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding