Dyson’s EV-divisie telt inmiddels al 400 hooggekwalificeerde werknemers maar de schatrijke Sir James Dyson wil de zaken in een hogere versnelling zetten. De EV-mensen verhuizen dezer dagen ook naar een nieuwe campus op een voormalig militair vliegveld, Hullavington Airfield waar ze veel meer ruimte tot hun beschikking hebben.

Schatrijk

De met stofzuigers schatrijk geworden Dyson heeft al eerder gezegd zelf 2,5 miljard euro in het project te steken. Hij hoopt volgend jaar al een elektrische auto uit te brengen maar dat wordt er dan één waarvan er maar een paar worden gebouwd. Als volgende stap komt er dan een model in zo’n 10.000 exemplaren maar dat moet al snel gevolgd worden door massaproductie. Het Britse bedrijf richt zich daarbij vooral op de ontwikkeling van nieuwe batterijtechnologie waardoor dit essentiële bestanddeel van elektrische auto’s een stuk goedkoper zou moeten worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding