Verzet tegen megabonus voor Elon Musk

De betalingsregeling die Tesla CEO Elon Musk zichzelf wil toedichten bij ‘zijn’ autobedrijf stuit op weerstand in beleggerskringen.

Musk heeft een overeenkomst gesloten waarmee hij tien jaar lang geen cent salaris vangt maar daarna wel 59 miljard dollar bonus kan opstrijken mits Tesla dan een omzet van minstens 650 miljard dollar haalt. Als die doelstellingen niet gehaald worden, dan heeft Musk al die jaren voor niets gewerkt.

Maar het invloedrijke financiële adviesbureau Glass Lewis vindt dat geen goed idee. Volgens deze experts is de beloning, als die wordt uitgekeerd, onvoorstelbaar groot. Bovendien zou dat Tesla tegen die tijd veel te veel geld gaan kosten en is het plan ook nog eens onvoordelig voor andere aandeelhouders. Musk zelf heeft op dit moment ruim 20 procent van de aandelen in de door hem opgerichte onderneming in handen. Het bureau adviseert die andere aandeelhouders daarom om tijdens de algemene vergadering van 21 maart tegen het voorstel te stemmen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Verzet tegen megabonus voor Elon Musk - Automobielmanagement.nl

Verzet tegen megabonus voor Elon Musk

De betalingsregeling die Tesla CEO Elon Musk zichzelf wil toedichten bij ‘zijn’ autobedrijf stuit op weerstand in beleggerskringen.

Musk heeft een overeenkomst gesloten waarmee hij tien jaar lang geen cent salaris vangt maar daarna wel 59 miljard dollar bonus kan opstrijken mits Tesla dan een omzet van minstens 650 miljard dollar haalt. Als die doelstellingen niet gehaald worden, dan heeft Musk al die jaren voor niets gewerkt.

Maar het invloedrijke financiële adviesbureau Glass Lewis vindt dat geen goed idee. Volgens deze experts is de beloning, als die wordt uitgekeerd, onvoorstelbaar groot. Bovendien zou dat Tesla tegen die tijd veel te veel geld gaan kosten en is het plan ook nog eens onvoordelig voor andere aandeelhouders. Musk zelf heeft op dit moment ruim 20 procent van de aandelen in de door hem opgerichte onderneming in handen. Het bureau adviseert die andere aandeelhouders daarom om tijdens de algemene vergadering van 21 maart tegen het voorstel te stemmen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding