Volkswagen blijft geloven in diesel

“Diesel zal een renaissance beleven en dat zal al in de niet te verre toekomst gaan gebeuren. Als mensen eenmaal door hebben dat diesels milieuvriendelijk zijn, dan zie ik geen reden waarom ze die niet zouden kopen.”

Met die woorden maakt Matthias Müller, CEO van de Volkswagen Groep, duidelijk dat hij blijft geloven in diesel voor personenauto’s. Müller is het daarmee fundamenteel oneens met Toyota dat juist heeft meegedeeld dit jaar al dieselmotoren uit haar gamma voor de Europese markt uit te faseren. Bovendien houdt de CEO van de grootste autofabrikant ter wereld vast aan diesel terwijl dat in zijn eigen land steeds meer onder vuur ligt, onder meer door dreigende rijverboden in veel Duitse steden. "Maar ik geloof in een comeback. De regels in de Europese Unie met betrekking tot klimaatverandering en emissiedoelstellingen zijn zo uitdagend dat overheden gewoon niet om diesel heen kunnen." De baas van het merk Volkswagen Herbert Diess voegt daar op zijn beurt aan toe: "Als er minder diesel is, dan wordt het alleen maar moeilijker om die doelstellingen (voor de luchtkwaliteit, red) te halen."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Mensen zullen nooit door krijgen dat diesels milieuvriendelijk zijn. Dat zijn ze namelijk niet. Ze kunnen hooguit in de toekomst minder milieubelastend worden.

Geplaatst door: Wim Ruberg op
Volkswagen blijft geloven in diesel - Automobielmanagement.nl

Volkswagen blijft geloven in diesel

“Diesel zal een renaissance beleven en dat zal al in de niet te verre toekomst gaan gebeuren. Als mensen eenmaal door hebben dat diesels milieuvriendelijk zijn, dan zie ik geen reden waarom ze die niet zouden kopen.”

Met die woorden maakt Matthias Müller, CEO van de Volkswagen Groep, duidelijk dat hij blijft geloven in diesel voor personenauto’s. Müller is het daarmee fundamenteel oneens met Toyota dat juist heeft meegedeeld dit jaar al dieselmotoren uit haar gamma voor de Europese markt uit te faseren. Bovendien houdt de CEO van de grootste autofabrikant ter wereld vast aan diesel terwijl dat in zijn eigen land steeds meer onder vuur ligt, onder meer door dreigende rijverboden in veel Duitse steden. "Maar ik geloof in een comeback. De regels in de Europese Unie met betrekking tot klimaatverandering en emissiedoelstellingen zijn zo uitdagend dat overheden gewoon niet om diesel heen kunnen." De baas van het merk Volkswagen Herbert Diess voegt daar op zijn beurt aan toe: "Als er minder diesel is, dan wordt het alleen maar moeilijker om die doelstellingen (voor de luchtkwaliteit, red) te halen."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Mensen zullen nooit door krijgen dat diesels milieuvriendelijk zijn. Dat zijn ze namelijk niet. Ze kunnen hooguit in de toekomst minder milieubelastend worden.

Geplaatst door: Wim Ruberg op