Werknemers VW vangen 4.100 euro bonus

De 120.000 Duitse werknemers van de Volkswagen Groep ontvangen een prestatiebonus van 4.100 euro de man. Eind november kregen ze daarvan al een voorschot van 1.621 euro overgemaakt.

Werknemers VW vangen 4.100 euro bonus

De bonus over 2017 ligt door de goede resultaten van de onderneming een stuk hoger dan de 2.905 euro die over het voorgaande jaar werd uitgekeerd.

De bonus geldt voor de mensen in de vestigingen in Wolfsburg, Hannover, Emden, Salzgitter, Braunschweig en Kassel. "Onze mensen hebben deze prestatiepremie verdiend," zegt COR-voorzitter Bernd Osterloh. CEO Matthias Müller van de groep voegt daar aan toe dat de werknemers uitstekende prestaties hebben neergezet. De VW groep heeft vorig jaar een winst gedraaid van 11,4 miljard euro terwijl de omzet met 6,2 procent toenam naar 230,7 miljard.

Bij versnellingsbakfabrikant ZF krijgt het personeel 1.480 euro, de werknemers van bandenfabrikant en toeleverancier Continental moeten het met 1.150 euro per man doen. Het totale uit te keren bedrag ligt met 170 miljoen ook 20 procent hoger dan over 2016. Bij Daimler zijn de werknemers een stuk beter af want dat deelde eerder mee dat de bonus is vastgesteld op 5.700 euro.

Werknemers VW vangen 4.100 euro bonus - Automobielmanagement.nl

Werknemers VW vangen 4.100 euro bonus

De 120.000 Duitse werknemers van de Volkswagen Groep ontvangen een prestatiebonus van 4.100 euro de man. Eind november kregen ze daarvan al een voorschot van 1.621 euro overgemaakt.

Werknemers VW vangen 4.100 euro bonus

De bonus over 2017 ligt door de goede resultaten van de onderneming een stuk hoger dan de 2.905 euro die over het voorgaande jaar werd uitgekeerd.

De bonus geldt voor de mensen in de vestigingen in Wolfsburg, Hannover, Emden, Salzgitter, Braunschweig en Kassel. "Onze mensen hebben deze prestatiepremie verdiend," zegt COR-voorzitter Bernd Osterloh. CEO Matthias Müller van de groep voegt daar aan toe dat de werknemers uitstekende prestaties hebben neergezet. De VW groep heeft vorig jaar een winst gedraaid van 11,4 miljard euro terwijl de omzet met 6,2 procent toenam naar 230,7 miljard.

Bij versnellingsbakfabrikant ZF krijgt het personeel 1.480 euro, de werknemers van bandenfabrikant en toeleverancier Continental moeten het met 1.150 euro per man doen. Het totale uit te keren bedrag ligt met 170 miljoen ook 20 procent hoger dan over 2016. Bij Daimler zijn de werknemers een stuk beter af want dat deelde eerder mee dat de bonus is vastgesteld op 5.700 euro.