Terwijl de laatste afleveringen worden gefilmd, heeft online-gigant Amazon het drietal of de andere medewerkers van The Grand Tour nog geen nieuw contract voor een volgende serie aangeboden. Volgens Britse media is de eigenaar niet erg tevreden over de programma’s en komen er ook veel klachten van verveelde kijkers.

Amazon betaalde Clarkson, Hammond en May destijds 100 miljoen dollar om een vervolg op Top Gear op te zetten. Dat gebeurde nadat boegbeeld Clarkson de laan uit was gestuurd bij de BBC omdat hij een producer een mep had verkocht. Clarkson c.s. hebben Top Gear 22 jaar achter elkaar voor de Britse staatsomroep mogen maken. Het huidige Top Gear met onder meer Matt LeBlanc van Friends is bij lange na niet zo’n succes als de voorganger met Clarkson, May en Hammond.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding