Laadpuntenbedrijf BMW haalt PSA binnen

Berijders van een elektrische Peugeot of Citroën krijgen in Frankrijk toegang tot 6.360 laadpunten van Digital Charging Solutions DCS, een dochterbedrijf van de BMW Group. DCS heeft daartoe een strategische overeenkomst gesloten met Groupe PSA.

ChargeMyPeugeot en ChargeMyCitroën zijn beschikbaar via de ChargeNow app die aangeeft waar de laadplaatsen, inclusief 460 snel-laad terminals, van DCS zich bevinden. De EV-rijder kan de auto vervolgens met gebruikmaking van zijn kaart opladen. DCS hoopt haar netwerk in Frankrijk nog dit jaar tot meer dan 9.000 laadpunten uit te breiden.

"Gezien de feedback die we krijgen van de markt zijn we blij dat het business-model en de service van DCS erg interessant blijkt voor EV-fabrikanten en laadpuntbeheerders. We zijn er trots op dat PSA één van onze eerste grote klanten is geworden," zegt Markus Bartenschlager, CEO van Digital Charging Solutions. PSA wil de komende drie jaar zeven nieuwe versies van elektrische voertuigen op de markt brengen terwijl in 2025 alle modellen elektrisch of hybride moeten zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Laadpuntenbedrijf BMW haalt PSA binnen - Automobielmanagement.nl

Laadpuntenbedrijf BMW haalt PSA binnen

Berijders van een elektrische Peugeot of Citroën krijgen in Frankrijk toegang tot 6.360 laadpunten van Digital Charging Solutions DCS, een dochterbedrijf van de BMW Group. DCS heeft daartoe een strategische overeenkomst gesloten met Groupe PSA.

ChargeMyPeugeot en ChargeMyCitroën zijn beschikbaar via de ChargeNow app die aangeeft waar de laadplaatsen, inclusief 460 snel-laad terminals, van DCS zich bevinden. De EV-rijder kan de auto vervolgens met gebruikmaking van zijn kaart opladen. DCS hoopt haar netwerk in Frankrijk nog dit jaar tot meer dan 9.000 laadpunten uit te breiden.

"Gezien de feedback die we krijgen van de markt zijn we blij dat het business-model en de service van DCS erg interessant blijkt voor EV-fabrikanten en laadpuntbeheerders. We zijn er trots op dat PSA één van onze eerste grote klanten is geworden," zegt Markus Bartenschlager, CEO van Digital Charging Solutions. PSA wil de komende drie jaar zeven nieuwe versies van elektrische voertuigen op de markt brengen terwijl in 2025 alle modellen elektrisch of hybride moeten zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding