Toyota en Mazda in Amerikaanse joint-venture

Toyota en Mazda hebben een officiële joint-venture Mazda Toyota Manufacturering USA MTMUS opgericht om de nieuwe autofabriek in Huntsville, Alabama, te bouwen en te runnen. De fabriek moet op den duur 150.000 Mazda Crossovers en 150.000 Toyota Corolla’s per jaar produceren en zal dan werk bieden aan 4.000 mensen.

"We hopen met MTMUS een fabriek neer te zetten die vele, vele jaren een speciale plaats krijgt in het hart van de plaatselijke gemeenschap," stelde Mazda-baas Masashi Aihara bij de oprichting van de gezamenlijke onderneming. Aihara wordt daar zelf president van. "Door het beste van onze technologie en bedrijfscultuur te verenigen, zullen Mazda en Toyota hier niet alleen auto’s van hoge kwaliteit bouwen maar ook een fabriek neerzetten waar de werknemers trots zijn om er te werken en die een verdere bijdrage levert aan de ontwikkeling van de regionale economie."

De fabriek wordt voor Toyota al de elfde op Amerikaanse bodem, benadrukt Hironori Kagohashi van Toyota die tweede man van MTMUS wordt. De Japanse autofabrikanten hebben tot nu toe nog niet laten weten of de nieuwe samenwerking al elders in de wereld vorm zal gaan krijgen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Toyota en Mazda in Amerikaanse joint-venture - Automobielmanagement.nl

Toyota en Mazda in Amerikaanse joint-venture

Toyota en Mazda hebben een officiële joint-venture Mazda Toyota Manufacturering USA MTMUS opgericht om de nieuwe autofabriek in Huntsville, Alabama, te bouwen en te runnen. De fabriek moet op den duur 150.000 Mazda Crossovers en 150.000 Toyota Corolla’s per jaar produceren en zal dan werk bieden aan 4.000 mensen.

"We hopen met MTMUS een fabriek neer te zetten die vele, vele jaren een speciale plaats krijgt in het hart van de plaatselijke gemeenschap," stelde Mazda-baas Masashi Aihara bij de oprichting van de gezamenlijke onderneming. Aihara wordt daar zelf president van. "Door het beste van onze technologie en bedrijfscultuur te verenigen, zullen Mazda en Toyota hier niet alleen auto’s van hoge kwaliteit bouwen maar ook een fabriek neerzetten waar de werknemers trots zijn om er te werken en die een verdere bijdrage levert aan de ontwikkeling van de regionale economie."

De fabriek wordt voor Toyota al de elfde op Amerikaanse bodem, benadrukt Hironori Kagohashi van Toyota die tweede man van MTMUS wordt. De Japanse autofabrikanten hebben tot nu toe nog niet laten weten of de nieuwe samenwerking al elders in de wereld vorm zal gaan krijgen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding