VW wil daarmee ‘voldoende batterijcapaciteit voor de enorme explosie van milieuvriendelijke elektrische mobiliteit garanderen’. De Duitse groep wil tegen 2022 in zestien fabrieken in de hele wereld elektrische auto’s kunnen bouwen.

Dat heeft CEO Matthias Müller meegedeeld tijdens de Algemene Aandeelhoudersvergadering in Berlijn. Dit jaar voegt Volkswagen weer drie volledig elektrische modellen aan het gamma toe en tegen 2025 moeten er in totaal zo’n tachtig op de weg zijn verschenen. "We komen vrijwel elke maand met een nieuwe elektrische auto. Dat is hoe we in een paar jaar tijd de grootste vloot aan elektrische auto’s in de wereld willen bieden, bij al onze merken en in alle delen van de wereld."

Müller benadrukte echter opnieuw dat VW conventionele aandrijvingen niet de rug toekeert. "Moderne diesels maken deel uit van de oplossing, niet van het probleem, ook als het gaat om de klimaatverandering. We investeren enorm in de mobiliteit van morgen zonder de huidige technologieën en auto’s te verwaarlozen die nog vele decennia een belangrijke rol blijven spelen."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding