De leden van de Raad van Bestuur ontvangen over 2017 gezamenlijk 50,3 miljoen euro terwijl dat een jaar geleden nog 39,5 miljoen was. CEO Matthias Müller pakt daarvan 10,1 miljoen vergeleken met 7,25 miljoen een jaar geleden. "Ik ben blij als een bedrijf winst maakt maar misschien kan dat geld beter in de toekomst geïnvesteerd worden. Ik ben verbaasd dat bepaalde beloningen zo sterk zijn gestegen," aldus Merkel.

De bondskanselier legde daarbij een verband met het oplossen van de problemen rond de emissies van dieselauto’s: "Het heeft geen nut als we daar drie, vier of vijf jaar voor nodig hebben terwijl we tegelijkertijd niet in de toekomst investeren. We zullen de ontwikkelingen op de voet volgen. Het komt er op aan dat de gezamenlijke Duitse automobielindustrie de uitdagingen voor die toekomst onder de knie krijgt."