Meer faillissementen in Duitse autosector

In de Duitse autosector zijn vorig jaar 638 bedrijven failliet gegaan. Dat is 9,2 procent meer dan in 2016, blijkt uit cijfers van het Statistisches Bundesambt.

Bij dealers en andere handelsbedrijven vielen 235 faillissementen, dat is twee minder dan een jaar eerder. Van de werkplaatsen in de autosector gingen er 186 financieel ten onder vergeleken met 176 in het voorafgaande jaar. Een sterke stijging deed zich voor in de onderdelenhandel waar 105 Duitse bedrijven het loodje legden terwijl dat er een jaar eerder maar 78 waren. Bij autowasserijen ging de helft meer bedrijven over de kop terwijl het aantal faillissementen onder autospuiterijen ruim een derde hoger lag dan in 2016. In de motoren business ging het wat beter want hier werden 20 bedrijven failliet verklaard, vijf minder dan een jaar eerder.

Voor een overzicht van de failissementen in de Nederlandse autosector kijkt u in ons Dossier Failissementen autobranche

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Meer faillissementen in Duitse autosector - Automobielmanagement.nl

Meer faillissementen in Duitse autosector

In de Duitse autosector zijn vorig jaar 638 bedrijven failliet gegaan. Dat is 9,2 procent meer dan in 2016, blijkt uit cijfers van het Statistisches Bundesambt.

Bij dealers en andere handelsbedrijven vielen 235 faillissementen, dat is twee minder dan een jaar eerder. Van de werkplaatsen in de autosector gingen er 186 financieel ten onder vergeleken met 176 in het voorafgaande jaar. Een sterke stijging deed zich voor in de onderdelenhandel waar 105 Duitse bedrijven het loodje legden terwijl dat er een jaar eerder maar 78 waren. Bij autowasserijen ging de helft meer bedrijven over de kop terwijl het aantal faillissementen onder autospuiterijen ruim een derde hoger lag dan in 2016. In de motoren business ging het wat beter want hier werden 20 bedrijven failliet verklaard, vijf minder dan een jaar eerder.

Voor een overzicht van de failissementen in de Nederlandse autosector kijkt u in ons Dossier Failissementen autobranche

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding