De omzet ging met vijf procent omhoog naar 23,5 miljard terwijl de operationele winst met zeven procent steeg naar 4,1 miljard. Porsche haalt daarmee een brutomarge van 17,6 procent, een prestatie die maar weinigen in de autowereld weten te evenaren.

"Deze succesvolle financiële cijfers bevestigen onze strategie. We gebruiken de hoge inkomsten om onze ongeëvenaarde ontwikkelingsplannen voor de toekomst te ondersteunen," zegt bestuursvoorzitter Oliver Blume. Porsche blijft investeren in de sportwagen business maar geeft daarnaast tot 2022 ook zes miljard uit aan elektromobiliteit waaronder afgeleide modellen van Mission E, hybride auto’s, elektrisch maken van de huidige modellen en laadinfrastructuur. In het tienjarenplan blijft verdere optimalisatie van verbrandingsmotoren echter nadrukkelijk een rol spelen.

"We zijn er in geslaagd ons operationele resultaat in drie jaar tijd met meer dan 50 procent op te voeren. Met een winstmarge van 17,6 procent blijft Porsche één van de meest winstgevende autofabrikanten ter wereld. Dat is te danken aan voortdurende verbeteringen van de productiviteit, onze stringente kostenbeheersing en onze uitstekend productengamma," zegt directeur financiën en IT Lutz Meschke.