Concreet gaat de productie van de driecilinder PureTech-turbobenzinemotor omhoog. Behalve dat de productiecapaciteit in Frankrijk ten opzichte van 2016 wordt verdubbeld produceert Groupe PSA de PureTech-motoren vanaf 2019 ook in Tichy (Polen) en Szentgotthárd (Hongarije).

Ook de productie van transmissies wordt vanaf 2019 verhoogd door automatische transmissies onder licentie te bouwen in Valenciennes (Frankrijk). De volledige capaciteit moet in 2020 zijn bereikt. Groupe PSA investeert bovendien in meer productiecapaciteit voor de handgeschakelde ML-transmissie in Metz-Borny (Frankrijk) en de MB6-versnellingsbakken in Aspern (Oostenrijk). Deze transmissies zijn vooral voor de topmodellen en de lichte bedrijfsvoertuigen bedoeld.

De fabriek in Trémery (Frankrijk) wordt aangepast om vanaf 2019 elektromotoren te produceren. Vanaf 2021 voert deze fabriek de productie op dankzij de joint venture met Nidec. Dit bedrijf ondersteunt het elektrificatie-offensief van Groupe PSA: vanaf 2025 is elk model in het gamma van de gehele groep ook leverbaar met een vorm van elektrische aandrijving.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding