Managers lopen weg bij Tesla

Bij Tesla lijkt zich opnieuw een leegloop van hoge managers voor te doen. Recent is directeur verkoop Jon McNeill vertrokken om chief operating officer te worden bij autodeler Lyft.

Financiële man Eric Branderiz vertrok om persoonlijke redenen en ook vice-president financiën Susan Repo pakte haar biezen om elders financieel directeur te worden. Die exodus volgt op eerdere vertrekken van onder meer chief financial officer Jason Wheeler, de leider van het autopilot project Chris Lattner en directeur business development Diarmuid O’Connell.

"Ons toekomstige succes hangt af van onze capaciteit om managers en andere sleutelfiguren voor technologie, verkoop, marketing, engineering, productie en ondersteunende functies aan te trekken en vast te houden," stelde Tesla onlangs nogal cryptisch in een mededeling aan de beurs. Amerikaanse analisten beginnen te vermoeden dat die aanhoudende uittocht in ieder geval voor een deel verantwoordelijk is voor de eveneens aanhoudende problemen bij de productie van Model 3. "Ik moet toegeven dat ik ’s nachts soms wakker lig van die vertragingen," gaf topman Elon Musk onlangs zelfs toe tijdens een festival.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Managers lopen weg bij Tesla - Automobielmanagement.nl

Managers lopen weg bij Tesla

Bij Tesla lijkt zich opnieuw een leegloop van hoge managers voor te doen. Recent is directeur verkoop Jon McNeill vertrokken om chief operating officer te worden bij autodeler Lyft.

Financiële man Eric Branderiz vertrok om persoonlijke redenen en ook vice-president financiën Susan Repo pakte haar biezen om elders financieel directeur te worden. Die exodus volgt op eerdere vertrekken van onder meer chief financial officer Jason Wheeler, de leider van het autopilot project Chris Lattner en directeur business development Diarmuid O’Connell.

"Ons toekomstige succes hangt af van onze capaciteit om managers en andere sleutelfiguren voor technologie, verkoop, marketing, engineering, productie en ondersteunende functies aan te trekken en vast te houden," stelde Tesla onlangs nogal cryptisch in een mededeling aan de beurs. Amerikaanse analisten beginnen te vermoeden dat die aanhoudende uittocht in ieder geval voor een deel verantwoordelijk is voor de eveneens aanhoudende problemen bij de productie van Model 3. "Ik moet toegeven dat ik ’s nachts soms wakker lig van die vertragingen," gaf topman Elon Musk onlangs zelfs toe tijdens een festival.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding