De laatste weken heeft de Noorse politie al meer dan zes van die vrachtwagens vol auto’s aan de kant gezet wegens veiligheidsgebreken terwijl een andere transportwagen die niet werd gecontroleerd bij een ongeval betrokken raakte waarbij twee Model S’en die er op stonden flinke schade opliepen. 

Onbetrouwbare transportbedrijven

Topman Elon Musk heeft nu persoonlijk verordonneerd de leveringen in Noorwegen voorlopig even af te remmen. Door de problemen kon Tesla in de eerste twee maanden van dit jaar niet meer dan 300 auto’s aan Noorse klanten bezorgen terwijl dat er normaal zo’n duizend per maand zijn. De problemen zijn ontstaan doordat Tesla gedwongen was de aanvoer te laten verlopen via de haven van Gothenburg omdat het gebruikelijke invoerpunt in Drammen te weinig capaciteit had. Dat betekent dat de auto’s binnen Noorwegen over een grotere afstand vervoerd moeten worden waarvoor nieuwe en kennelijk onbetrouwbare transportbedrijven werden ingeschakeld. "Het blijkt moeilijk te zijn om wegvervoerders te vinden die aan de in Noorwegen geldende eisen voldoen," geeft Tesla toe. Slecht voor het imago is ook nog dat de ingeschakelde bedrijven met vervuilende Euro 3 dieselwagens rijden. "We are working to clean up," zegt een woordvoerster van Tesla Noorwegen dan ook.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding