Je hoeft alleen maar de vereiste kosten via een speciale app over te maken aan online-gigant Alibaba – partner van Ford – en een selfie door te sturen om één van de 42 auto’s uit de kleurrijke machine te laten rollen en in te stappen.

De in poezenstijl uitgevoerde machine bevat tien verschillende Ford-modellen, van de Mondeo tot een Mustang. De potentiële koper mag vervolgens drie dagen rondrijden voordat hij of zij de wagen weer bij de automaat aflevert. Wie dan ook een offerte wil, krijgt er direct één toegestuurd waarin dan ook nog eventuele kortingen op basis van het koopgedrag bij Alibaba zijn verwerkt.

De auto-automaat staat er maar voor een korte tijd en wordt op 23 april weer weggehaald. Of Ford en Alibaba ‘m dan elders neer gaan zetten is nog niet bekend. Beide bedrijven kondigden eind vorig jaar een strategische samenwerking aan om nieuwe verkoopmogelijkheden in de automarkt te ontwikkelen.