‘Meer dan honderd Britse Opel-dealers weg’

PSA Group is van plan binnen een jaar meer dan honderd van de 324 verkooplocaties voor Vauxhall, het Britse zusje van Opel, te sluiten.

Daarmee staan zeker 3.800 banen in de Britse autoverkoop op de tocht, meldt het Britse vakblad AM. PSA heeft al eerder aangekondigd ook 650 banen te schrappen in een grote Vauxhall fabriek in Ellesmere Port bij Liverpool. 

Dodelijk

"PSA Groep is al bezig met dodelijke bezuinigingen in de productie en het lijkt er op dat ze nu ook de retail onder handen gaan nemen. Een derde van de dealers zal verdwijnen," zegt een anonieme eigenaar van een aantal van die vestigingen tegen AM. "Om de winstgevendheid op te voeren zullen ze ook snel moeten handelen. De ingreep zal de komende twaalf maanden plaatsvinden." Volgens een woordvoerder van Vauxhall zouden eventuele sluitingen ‘deel uitmaken van de normale business cyclus en niets te maken hebben met de overname door PSA.’ Een bijkomende reden voor sluitingen zou kunnen zijn dat ook het Franse autobedrijf fors te lijden heeft van de aanhoudende malaise op de Britse automarkt. Vorig jaar daalden de verkopen van Peugeot met 16,5 procent, die van Citroën en DS samen met bijna een kwart terwijl Vauxhall 22 procent minder auto’s verkocht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

‘Meer dan honderd Britse Opel-dealers weg’ - Automobielmanagement.nl

‘Meer dan honderd Britse Opel-dealers weg’

PSA Group is van plan binnen een jaar meer dan honderd van de 324 verkooplocaties voor Vauxhall, het Britse zusje van Opel, te sluiten.

Daarmee staan zeker 3.800 banen in de Britse autoverkoop op de tocht, meldt het Britse vakblad AM. PSA heeft al eerder aangekondigd ook 650 banen te schrappen in een grote Vauxhall fabriek in Ellesmere Port bij Liverpool. 

Dodelijk

"PSA Groep is al bezig met dodelijke bezuinigingen in de productie en het lijkt er op dat ze nu ook de retail onder handen gaan nemen. Een derde van de dealers zal verdwijnen," zegt een anonieme eigenaar van een aantal van die vestigingen tegen AM. "Om de winstgevendheid op te voeren zullen ze ook snel moeten handelen. De ingreep zal de komende twaalf maanden plaatsvinden." Volgens een woordvoerder van Vauxhall zouden eventuele sluitingen ‘deel uitmaken van de normale business cyclus en niets te maken hebben met de overname door PSA.’ Een bijkomende reden voor sluitingen zou kunnen zijn dat ook het Franse autobedrijf fors te lijden heeft van de aanhoudende malaise op de Britse automarkt. Vorig jaar daalden de verkopen van Peugeot met 16,5 procent, die van Citroën en DS samen met bijna een kwart terwijl Vauxhall 22 procent minder auto’s verkocht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding