"Doel van de transactie is om een leidende leverancier van innovatieve mobiliteitsdiensten te worden. Beide autofabrikanten beogen om de mobiliteit van de toekomst vorm te geven teneinde hun klanten unieke ervaringen te bieden en hun partners, zoals steden en gemeenten, te steunen bij het bereiken van duurzame stadsmobiliteit," verwoorden de Duitse fabrikanten in een gezamenlijke verklaring. BMW en Daimler denken snel een wereldwijde schaal te kunnen bereiken. De fusie zal ook sterk gericht zijn op elektromobiliteit door bijvoorbeeld elektrische autodeel-voertuigen te bieden alsmede snelle toegang tot oplaadpunten en parkeeropties.

"Als pioneers in auto-engineering willen we de taak om de toekomstige stadsmobiliteit vorm te geven niet aan anderen overlaten. Er zullen meer mensen zijn dan ooit tevoren die geen auto bezitten maar nog altijd buitengewoon mobiel zijn. We willen onze expertise en ervaring samenvoegen om een uniek, duurzaam ecosysteem voor stadsmobiliteit te ontwikkelen," zegt CEO Dieter Zetsche van Daimler. Zijn tegenhanger bij BMW Harald Krüger laat zich in soortgelijke bewoordingen uit.