Opel heeft daarover een akkoord bereikt met de Duitse vakbonden. Daarin gaat het over vervroegde pensionering, arbeidstijdverkorting en andere maatregelen. Het bedrijf wil de in de media genoemde bedragen verder niet bevestigen. "Stap voor stap slagen we er in met maatregelen ter verbetering van de concurrentiekracht een houdbare toekomst voor onze onderneming in Duitsland en ook in heel Europa te bewerkstelligen," zegt topman Michael Lohscheller. Hij benadrukt dat het nog altijd de bedoeling blijft om fabriekssluitingen en gedwongen ontslagen te voorkomen. Wel gaan er veel uitzendkrachten en andere flexibele werkers uit.

Opel sloot al eerder een soortgelijk contract met de werknemers van haar Spaanse fabriek in Zaragoza. Als ‘beloning’ kreeg die vestiging al korte tijd later een nieuw model toegewezen. Sinds de overname door PSA is het aantal werknemers van Opel al met 1.150 gedaald naar 35.670 man waarvan 15.040 in Rüsselsheim, rond de 5.000 in andere Duitse fabrieken en 5.080 in Spanje.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding