Nieuwe geruchten over fusie Renault/Nissan

De geruchten over een naderende fusie van Renault en Nissan zijn opnieuw opgedoken.

Nadat Reuters begin maart al met dat soort verhalen kwam, is nu concurrent Bloomberg er ook opgesprongen. De financiële nieuwsdienst meldt op basis van niet nader genoemde bronnen binnen Renault dat er hard wordt gewerkt aan één gezamenlijk autobedrijf met ook één beursnotering.
Bloomberg stelt dat het belang van 15 procent dat de Franse staat heeft in Renault nog altijd een belemmering vormt maar dat president Macron en zijn team meer bereid zijn om daar afstand van te doen in ruil voor toezeggingen over de toekomstige werkgelegenheid in Frankrijk. Het verhaal wil ook steeds dat het fusiebedrijf haar hoofdkantoor mogelijk vestigt in Amsterdam, net als bijvoorbeeld ook Fiat Chrysler Automobiles.

Fusie is wensdroom

Op dit moment heeft Renault weliswaar 43 procent van de aandelen van Nissan maar hebben de Japanners slechts 15 procent van Renault, iets wat steeds meer irriteert bij de Japanse partner. Een fusie is al tijden een wensdroom van CEO Carlos Ghosn van Renault – en vroeger ook van Nissan – die meer vruchten wil plukken van de alliantie tussen beide bedrijven. Een woordvoerder van Renault weigert als altijd op de geruchten en speculaties in te gaan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Nieuwe geruchten over fusie Renault/Nissan - Automobielmanagement.nl

Nieuwe geruchten over fusie Renault/Nissan

De geruchten over een naderende fusie van Renault en Nissan zijn opnieuw opgedoken.

Nadat Reuters begin maart al met dat soort verhalen kwam, is nu concurrent Bloomberg er ook opgesprongen. De financiële nieuwsdienst meldt op basis van niet nader genoemde bronnen binnen Renault dat er hard wordt gewerkt aan één gezamenlijk autobedrijf met ook één beursnotering.
Bloomberg stelt dat het belang van 15 procent dat de Franse staat heeft in Renault nog altijd een belemmering vormt maar dat president Macron en zijn team meer bereid zijn om daar afstand van te doen in ruil voor toezeggingen over de toekomstige werkgelegenheid in Frankrijk. Het verhaal wil ook steeds dat het fusiebedrijf haar hoofdkantoor mogelijk vestigt in Amsterdam, net als bijvoorbeeld ook Fiat Chrysler Automobiles.

Fusie is wensdroom

Op dit moment heeft Renault weliswaar 43 procent van de aandelen van Nissan maar hebben de Japanners slechts 15 procent van Renault, iets wat steeds meer irriteert bij de Japanse partner. Een fusie is al tijden een wensdroom van CEO Carlos Ghosn van Renault – en vroeger ook van Nissan – die meer vruchten wil plukken van de alliantie tussen beide bedrijven. Een woordvoerder van Renault weigert als altijd op de geruchten en speculaties in te gaan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding