"Die extra beloning is gelieerd aan het opstellen en uitvoeren van het saneringsplan PACE! voor Opel/Vauxhall dat het mogelijk maakt om de economische waarden van dat bedrijf te herstellen. De Raad van Toezicht van de PSA Groupe vindt dat het uitbreiden van de parameters van de groep door de acquisitie van Opel/Vauxhall voldoende reden is voor een extra premie aan Carlos Tavares gezien zijn bijdrage aan de onderhandelingen met General Motors en aan de conceptie van PACE! voor het herstel van Opel/Vauxhall dat al twintig jaar achter elkaar verlies leed," aldus het voorstel aan de algemene aandeelhoudersvergadering. De Raad herinnert er ook nog aan dat Tavares PSA zelf weer welvarend heeft gemaakt terwijl het vier jaar geleden nog aan de rand van faillissement bungelde.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding