"We willen de technologische verandering in de verlichtingsmarkt binnen de auto-industrie actief vooruit stuwen en meer innovatieve en intelligente lichtoplossingen ontwikkelen. De joint-venture helpt ons om daarvoor de voorwaarden te scheppen omdat het onze expertise in software combineert met die van Osram op het gebied van autoverlichting," zegt Andreas Wolf, hoofd van de Body & Security divisie bij Continental, de Duitse toeleverancier die ook de gelijknamige banden maakt.

Zijn collega Hans-Joachim Schwabe van de Speciality Lighting divisie van Osram voegt daar aan toe: "Digitalisering schept nieuwe potentiële applicaties in autoverlichting en daarmee enorme kansen die we samen met Continental willen benutten. Door de krachten te bundelen kunnen we innovatie nog verder stimuleren door nauwe samenwerking met de auto-industrie om verlichting, sensortechnologie en elektronica naadloos bij elkaar te voegen in één enkele applicatie." De bedrijven denken daarbij onder meer aan een combinatie van verlichting en sensortechnologie of op licht gebaseerde communicatie tussen de bestuurder, andere weggebruikers en de omgeving van het voertuig.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding