Tesla mikt er nog steeds op eind juni wekelijks minstens 5.000 exemplaren van het nieuwe en goedkopere model af te kunnen leveren. Die hoop is gebaseerd op het feit dat de productie de afgelopen drie maanden wel verdubbeld is. "We hebben het grondwerk verricht om in het volgende kwartaal de lang nagestreefde ideale combinatie van een hoog volume, een goede brutomarge en een sterke positieve kasstroom te bereiken. Dat betekent dat Tesla dit jaar geen nieuwe aandelen of obligaties uit hoeft te geven, behalve de standaard kredietlijnen," aldus een verklaring.

Voorbestellingen Model 3 

De autobouwer voegt daar aan toe dat er nu rond de half miljoen voorbestellingen voor Model 3 binnen zijn. Een aantal mensen heeft de order echter geannuleerd vanwege de voortdurende vertraging in de afleverdatum.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding