Maar Mark Fields, die in mei de laan uitvloog als CEO na 28 jaar bij Ford te hebben gewerkt, ging naar huis met liefst 23,5 miljoen dollar. Hackett’s totale vergoeding staat wel gelijk aan 199 maal het gemiddelde salaris bij Ford.

Het verschil wordt grotendeels verklaard door de gouden handdruk van 8,2 miljoen dollar die Fields bij zijn vertrek meekreeg. Daarnaast stortte Ford ook nog eens zes miljoen dollar in zijn pensioenopbouw. Beide heren kregen ongeveer hetzelfde salaris van ongeveer 1,8 miljoen dollar terwijl Hackett één miljoen bonus ontving bij zijn benoeming in de topfunctie. De huidige CEO kan echter niet meer rekenen op een bedrijfsbijdrage voor zijn pensioen. Hackett heeft sinds zijn aanstelling in de buitenwereld nog niet veel enthousiasme weten op te wekken. Zo ging de koers van Ford sinds zijn komst slechts met een magere twee procent omhoog terwijl de beurs als geheel een veel sterkere stijging heeft laten zien.