GM Zuid-Korea werknemers richten ravage aan (filmpje)

Enkele tientallen werknemers hebben in het kantoor van General Motors in de Zuid-Koreaanse havenstad Incheon grote verwoestingen aangericht. Ze protesteerden tegen het schrappen van hun bonus en andere gevolgen van de reorganisatie die GM wil doorvoeren om de verliezen in Zuid-Korea te stoppen.

General Motors heeft al eerder aangekondigd één van de vier autofabrieken in dat land te sluiten maar wil verder ook fors hakken in de arbeidsvoorwaarden voor de werknemers die hun baan wel kunnen behouden. De vakbonden zijn het daar niet mee eens en eisen het vertrek van de directeur van GM Zuid-Korea. GM heeft gedreigd zich helemaal uit het land terug te trekken als er geen akkoord komt waarmee de werkgelegenheid van 16.500 werknemers in gevaar zou komen.

De problemen vloeien mede voort uit het feit dat GM zich uit een aantal belangrijke markten heeft teruggetrokken. In Europa is Opel verkocht maar ook de activiteiten in India en Zuid-Afrika zijn fors ingekrompen. Dat leidt er toe dat er minder afzet is voor een aantal modellen die in de fabrieken in Zuid-Korea worden gebouwd.
 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

GM Zuid-Korea werknemers richten ravage aan (filmpje) - Automobielmanagement.nl

GM Zuid-Korea werknemers richten ravage aan (filmpje)

Enkele tientallen werknemers hebben in het kantoor van General Motors in de Zuid-Koreaanse havenstad Incheon grote verwoestingen aangericht. Ze protesteerden tegen het schrappen van hun bonus en andere gevolgen van de reorganisatie die GM wil doorvoeren om de verliezen in Zuid-Korea te stoppen.

General Motors heeft al eerder aangekondigd één van de vier autofabrieken in dat land te sluiten maar wil verder ook fors hakken in de arbeidsvoorwaarden voor de werknemers die hun baan wel kunnen behouden. De vakbonden zijn het daar niet mee eens en eisen het vertrek van de directeur van GM Zuid-Korea. GM heeft gedreigd zich helemaal uit het land terug te trekken als er geen akkoord komt waarmee de werkgelegenheid van 16.500 werknemers in gevaar zou komen.

De problemen vloeien mede voort uit het feit dat GM zich uit een aantal belangrijke markten heeft teruggetrokken. In Europa is Opel verkocht maar ook de activiteiten in India en Zuid-Afrika zijn fors ingekrompen. Dat leidt er toe dat er minder afzet is voor een aantal modellen die in de fabrieken in Zuid-Korea worden gebouwd.
 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding