Carlos Ghosn moet inleveren

Carlos Ghosn zal over het lopende jaar ruim een kwart minder salaris vangen als topman van Renault dan hij over 2017 mocht innen. Zijn vaste salaris gaat van 1,23 naar 1 miljoen euro terwijl ook in de bonussen en de aandelenoptie wordt gesneden en een buitengewone prestatiebeloning helemaal wordt geschrapt.

ghosn

De Franse staat had die aanpassingen geëist voordat het als één van de grootste aandeelhouders met de herbenoeming en het beloningspakket van de CEO akkoord wilde gaan. De staat stemde vorig jaar samen met andere aandeelhouders tegen de toenmalige voorstellen voor de beloning van Ghosn maar de Raad van Commissarissen schoof dat terzijde.

Omdat dat niet voor een tweede keer kon gebeuren, heeft die Raad nu de beloning direct al teruggedraaid. Ghosn ving als CEO van Renault over het afgelopen jaar nog in totaal 7,4 miljoen euro waarvan het grootste deel in de vorm van aandelen. Hij blijft daarnaast wel incasseren als president van Nissan en als CEO van de nieuwe partner Mitsubishi.

 

Carlos Ghosn moet inleveren - Automobielmanagement.nl

Carlos Ghosn moet inleveren

Carlos Ghosn zal over het lopende jaar ruim een kwart minder salaris vangen als topman van Renault dan hij over 2017 mocht innen. Zijn vaste salaris gaat van 1,23 naar 1 miljoen euro terwijl ook in de bonussen en de aandelenoptie wordt gesneden en een buitengewone prestatiebeloning helemaal wordt geschrapt.

ghosn

De Franse staat had die aanpassingen geëist voordat het als één van de grootste aandeelhouders met de herbenoeming en het beloningspakket van de CEO akkoord wilde gaan. De staat stemde vorig jaar samen met andere aandeelhouders tegen de toenmalige voorstellen voor de beloning van Ghosn maar de Raad van Commissarissen schoof dat terzijde.

Omdat dat niet voor een tweede keer kon gebeuren, heeft die Raad nu de beloning direct al teruggedraaid. Ghosn ving als CEO van Renault over het afgelopen jaar nog in totaal 7,4 miljoen euro waarvan het grootste deel in de vorm van aandelen. Hij blijft daarnaast wel incasseren als president van Nissan en als CEO van de nieuwe partner Mitsubishi.