Volkswagen boven de 1,5 miljoen auto’s in één kwartaal

Volkswagen heeft in maart wereldwijd 584.700 nieuwe personenauto’s weten te verkopen, een toename met bijna vijf procent vergeleken bij een jaar eerder. Met dat aantal komt de stand over het eerste kwartaal ruim boven de vijf miljoen uit.

In Europa zit VW op een groei van 3,4 procent dankzij goede resultaten in Italië, Frankrijk en Zweden. Op de thuismarkt in Duitsland lagen de verkopen over het eerste kwartaal op een miniem hoger peil maar in maart een kleine procent onder die van maart 2017. Rusland is ook voor Volkswagen weer een groeimarkt geworden want daar werden een kwart meer auto’s verkocht dan een jaar geleden. Het aanbod aan SUV’s zorgde ervoor dat Volkswagen een groei realiseerde van bijna 18 procent in de Verenigde Staten waar dat soort auto’s niet aan te slepen is.

Jürgen Stackmann, directeur sales in de Volkswagen Brand Board: "De resultaten over het eerste kwartaal zijn bemoedigend. We realiseerden groei in veel Europese landen inclusief Duitsland. In Noord- en Zuid-Amerika gaat de opwaartse trend door terwijl we in Brazilië de beste kwartaalcijfers boekten sinds 2015."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Volkswagen boven de 1,5 miljoen auto’s in één kwartaal - Automobielmanagement.nl

Volkswagen boven de 1,5 miljoen auto’s in één kwartaal

Volkswagen heeft in maart wereldwijd 584.700 nieuwe personenauto’s weten te verkopen, een toename met bijna vijf procent vergeleken bij een jaar eerder. Met dat aantal komt de stand over het eerste kwartaal ruim boven de vijf miljoen uit.

In Europa zit VW op een groei van 3,4 procent dankzij goede resultaten in Italië, Frankrijk en Zweden. Op de thuismarkt in Duitsland lagen de verkopen over het eerste kwartaal op een miniem hoger peil maar in maart een kleine procent onder die van maart 2017. Rusland is ook voor Volkswagen weer een groeimarkt geworden want daar werden een kwart meer auto’s verkocht dan een jaar geleden. Het aanbod aan SUV’s zorgde ervoor dat Volkswagen een groei realiseerde van bijna 18 procent in de Verenigde Staten waar dat soort auto’s niet aan te slepen is.

Jürgen Stackmann, directeur sales in de Volkswagen Brand Board: "De resultaten over het eerste kwartaal zijn bemoedigend. We realiseerden groei in veel Europese landen inclusief Duitsland. In Noord- en Zuid-Amerika gaat de opwaartse trend door terwijl we in Brazilië de beste kwartaalcijfers boekten sinds 2015."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding